Filosofi + viktnedgång

Det var mycket tankar som for runt i mitt huvud idag när jag gick hem från filosofikursen. Kursen handlar om barnens existentiella frågor, frågor som man inte riktigt kan besvara, och hur vi bemöter dessa frågor. Jag finner kursen vara väldigt rolig med intressanta diskussioner. Jag har ju varit insatt i sådana frågor med Ellu. Vi ställer alltid frågor när vi är bakis och sitter på balkongen haha. Det finns inget stopp för våra frågor haha. Men vet du vad Ellu? Läste i kurslitteraturen att det är barn som oftast ställer existentiella frågor eftersom de har full fantasi och är mer naiva än vuxna, därför vågar de ställa konstiga och dumma frågor haha så vi ligger på barnnivå :-( 

Annars då? Jag har varit utan sötsaker, skräpmat och bröd i 12 dagar nu! Det går mycket bättre än jag trodde! Jag blir väldigt sugen på att skita i det här och äta en påse chips med dipp, men å andra sidan så försöker jag tänka på min hälsa. Under en vecka har jag bara gått ner ett halvt kilo. Lite besviken är jag eftersom jag har verkligen gjort mitt bästa. Vad ska jag göra för att gå ner ännu mer i vikt? Svälta? Nej tack! Det är det sista jag tänker göra. Sen börjar jag fundera ifall de hemsidorna som skriver att man inte ska äta frukt om man vill gå ner i vikt, har rätt? Vad ska jag annars äta till mellanmål om inte det? Inte tänker jag äta kokt ägg iaf, usch. Men som Tommy säger så är 0,5 kg ett hälsosamt sätt att gå ner varje vecka. Sakta men säkert. 


Min hälsosamma tallrik. Kanske borde dra ner på portionen? Kan det vara det som är fel? 


Igår åt vi lite onyttigare. Vi stekte köttfärs med tacokrydda och la det i paprika och ströade över med ost. Till sås blev det guacamole mums!