Uppdatering

Hej där! Jag är mitt uppe i tentaskrivandet och kände för att blogga lite. Jag tycker att varje kurs som är på 3-4 veckor går alldeles för fort. Det var inte länge sen jag sist skrev hemtenta liksom. Denna gång skriver jag om en pedagog vid namnet Ellen Key. Jag ska använda mig av hennes pedagogiska tankar för att reflektera kring min egen yrkesverksamhet. Jag kan säga att jag vet mycket väl om mina egna värderingar vilket stämmer mycket överens med läroplanen, så jag är inte helt ute och cyklar när det gäller min yrkesroll. Men däremot känner jag mig så osäker på hur jag kan använda mig av de i praktiken. Tänk om jag inte är en bra förskollärare? Det känns som att alla andra i min utbildning är så erfarna och kan så mycket mer än mig. Jag blir så osäker på mig själv då. Men nog om det..
 
I helgen hade Katja 18-årsfest :-) Vi hade lagat en massa mat och fixat det fint i lokalen. En massa kompisar till henne kom och vissa hade jag inte träffat på jättelänge så jag fick en chock när jag såg att de var längre än mig haha. Katja drack sin allra första cider haha så söt. Det var inte så farligt tyckte hon. I måndags fyllde hon aderton och jag har så svårt att förstå att hon är det. Jag ser henne fortfarande som min "lilla"syster. Och Oscar är redan längre än oss alla syskon och till och med mamma. Snart är han längre än pappa också. Gash måste tiden gå så fort?!
 
I tisdags kom vår underbara säng!! Som jag har längtat! Vi var iväg i söndags för att köpa kuddar, påslakan och sånt. Kändes som att vi väntade på barn haha. Sängen är mycket högre än jag trodde även fast vi såg den i affären. Kan vara för att vårt sovrum är så litet. Det känns som att vi sover i himlen typ. Men underbar är den :-)
 
De kommande dagarna ska jag fokusera mig på tentan. På lördag ska vi syskon på ishockeymatch mellan Finland och Sverige. Fettkul!! Och på söndag är det alla hjärtans dag. Jag och Tommy bestämde oss för att stanna hemma för att laga mat istället för att gå ut. Kommer ihåg när vi var ute och åt på nyår och ångrade att vi inte stannade hemma istället. Så jag följer magkänslan helt enkelt och stannar kvar hemma.
 
 
 
 
 
Lite skrynkliga lakan men whatever